اخبار

لزوم طراحی ساختار حکمرانی جدیدی برای تجدیدپذیرها و بهره وری برق

رئیس شورای امور راهبردی ساتبا به لزوم طراحی ساختار حکمرانی جدیدی برای انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌ وری برق، مطابق با چشم‌انداز و برنامه‌های کلان ملی ساتبا تاکید کرد.

ناصر ابراهیم مقدم در جلسۀ هم‌اندیشی با موضوع نقش‌آفرینی اندیشکده‌های فعال حوزۀ انرژی کشور در طراحی سیاست‌ها و اجرایی‌سازی راهبرد‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق که با حضور نمایندگان اندیشکده‌های فعال حوزۀ انرژی کشور برگزار شد، با ارائۀ موضوعات پیشنهادی مشخص برای استفاده از ظرفیت همکاری ساتبا با اندیشکده‌های کشور، بر لزوم فعال‌سازی حلقۀ بازار، تامین مالی و زنجیرۀ توسعۀ فناوری و صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر با استفاده از ظرفیت اندیشکده‌های فعال، تاکید کرد.

وی، مزیت اندیشکده‌ها را استفاده از نیرو‌های جوان، باانگیزه و خلاق در حل مسائل دانست و خاطرنشان کرد: نیرو‌های جوان در اندیشکده‌ها می‌توانند با پیگیری به ثمر نشستن نتایج ایده‌ها و گفتمان‌ها، خروجی پژوهش‌ها را عملی سازند.

 

برای درخواست مشاوره می‌توانید همین الان با ما تماس بگیرید. 021 28 42 72 52

بیش از ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مراحل مختلف عقد قرارداد یا نصب

مسعود رضائی مدیر کل برنامه‌ریزی راهبردی و عملیاتی ساتبا نیز در این جلسه، برنامۀ کشور را توسعۀ ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه طی برنامۀ هفتم توسعه عنوان کرد و خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های حقوقی و اعتباری احداث این ظرفیت ایجاد شده و بیش از ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مراحل مختلف فرآیند عقد قرارداد یا نصب قرار دارند.

رضائی علاوه بر تشریح آخرین تحولات حوزۀ انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان، آخرین مدل‌های سرمایه‌گذاری، برنامه‌ها و اقدامات ایران برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را تشریح کرد.

وی در این جلسه، مزایای متنوع و رقابت‌پذیری نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به ایجاد تحولاتی در روند هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های مرتبط طی دو سال اخیر اشاره کرد.

در ادامه نمایندگان تعدادی از اندیشکده‌ها از جمله اندیشکدۀ سیاست‌گذاری امیرکبیر، اندیشکدۀ حمکرانی شریف، شبکۀ کانون‌های تفکر ایران (ایتان)، اندیشکدۀ حکمرانی انرژی و منابع (وابسته به پژوهشکدۀ مطالعات فناوری ریاست جمهوری) و گروه پژوهشی آیندگان به ارائه نظرات خود در خصوص سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری در حوزۀ انرژی‌های تجدیدپذیر و کمک به پیشبرد راهبرد‌های ساتبا در آسیب‌شناسی وضعیت موجود، تببین راهکار‌های رفع ناترازی انرژی و ارائۀ کار‌های جدید در تامین مالی طرح‌ها پرداختند.

اندیشکده یا اتاق فکر به مجموعه‌هایی گفته می‌شود که به هدایت پژوهش در سیاست‌گذاری اجتماعی، راهبرد سیاسی، اقتصادی، علمی، یا موضوعات مربوط به فناوری یا سیاست‌های تجاری می‌پردازند. هم‌اکنون در ایران بیش از ۱۴۰ اندیشکده در حوزه‌های مختلف فعال هستند که به صورت دوره‌ای انواع گزارشات سیاستی را با هدف تاثیرگذاری بر نهاد‌های سیاست‌گذار، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و محیط‌های علمی و نخبگان و اقشار فرهیخته جامعه تهیه می‌کنند و معمولاً پیگیر اجرایی‌شدن آن‌ها در سطوح مختلف حاکمیت هستند.

ساتبا برای استفاده از ظرفیت این نهاد‌های ایده‌پرداز، آمادگی خود را اعلام کرده است تا به حل مسائل و گلوگاه‌های راهبردی و عملیاتی توسعۀ انرژی‌های تجدیدپذیر بپردازد.

منبع خبر

1/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *