مقالات

آموزش نصب پنل خورشیدی + PDF

آموزش نصب پنل خورشیدی

چرا پنل خورشیدی؟! دلایل مختلفی برای انتخاب پنل خورشیدی و راه‌اندازی سیستم‌های خورشیدی وجود دارد. برخی می‌خواهند به انرژی پاک و تجدیدپذیر روی بیاورند. برخی از افراد، ایده کاهش اتکای خود به شبکه برق را در سر می‌پرورانند و دسته‌ای از افراد هم به دلیل عدم دسترسی به شبکه برق شهری، سیستم‌های خورشیدی را انتخاب می‌کنند.

در هر کدام از این دسته‌ها باشید، نصب پنل خورشیدی یکی از مسائل مهمی است که با آن سر وکار دارید. نصب پنل خورشیدی معمولا توسط افراد متخصص انجام می‌شود و هر کسی نمی‌تواند پنل خورشیدی نصب کند؛ ولی با این حال افراد زیادی هستند که آستین‌هایشان را را بالا می‌زنند و به دنبال آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی هستند تا خودشان اقدام به نصب کنند. اگر می‌خواهید خودتان به نصب پنل خورشیدی اقدام کنید، فراموش نکنید که باید به ابزار مناسب و در صورت لزوم داربست و سایر تجهیزات ایمنی مجهز  باشید. در این مقاله، به آموزش مراحل نصب پنل خورشیدی به صورت فشرده و مختصر پرداخته می‌شود. پس با ماناسازان همراه باشید و با دنیای نصب پنل خورشیدی آشنا شوید!

پیش از نصب پنل خورشیدی، از ارزیابی معتبر  MCS غافل نشوید!

به عنوان اولین نکته از آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی ، ارزیابی MCS را در نظر داشته باشید. پیش از طی کردن مراحل نصب پنل خورشیدی، باید یک بررسی مناسب داشته باشید تا ارزیابی کنید آیا خانه یا محل کار شما برای نصب پنل‌های خورشیدی مناسب است یا خیر. مثلا مناسب بودن شیب خانه مناسب یا استحکام سقف برای نصب پنل خورشیدی باید مورد بررسی قرار بگیرد.

یک ساختمان مناسب برای نصب پنل‌های خورشیدی، باید شیبی بین 10 تا 60 درجه داشته باشد و از نظر ساختاری نیز سالم باشد. بررسی محل نصب پنل خورشیدی نیز مسئله مهمی است که باید پیش از نصب به آن توجه کنید. برای کسب اطلاعات در این زمینه، مقاله « بررسی محل نصب پنل های خورشیدی » را مطالعه نمائید.

پیش از آموزش مراحل نصب پنل خورشیدی، پنل مناسب را انتخاب کنید

مراحل نصب پنل حورشیدی برای خانه

پیش از آموزش مراحل نصب پنل خورشیدی خانگی ، باید نوع سیستم انرژی خورشیدی مناسب را مطابق با با هدف خود انتخاب کنید. همه انواع سیستم‌ها دارای ویژگی‌های مشترکی هستند: همه آن‌ها شامل پنل‌های خورشیدی، اینورترها، پایه‌ها و سیم‌کشی می‌شوند. با این حال، تفاوت‌های اساسی وجود دارد و می‌تواند بر هزینه و پیچیدگی پروژه تأثیر بگذارد. در ادامه خلاصه‌ای از هر کدام آورده شده است.

  • سیستم پنل خورشیدی شبکه ای:

سیستم های خورشیدی متصل به شبکه به تجهیزات کمتری نسبت به انواع دیگر سیستم ها نیاز دارند و بنابراین کمترین هزینه های اولیه را دارند. عیب این سیستم‌ها این است که قدرت پشتیبان ندارند.

  • سیستم پنل خورشیدی هیبریدی:

یک سیستم هیبریدی شامل یک منبع ذخیره باتری است و از طرف اتصال به شبکه را حفظ می‌کند. سیستم‌های هیبریدی گران‌تر از سیستم‌های متصل به شبکه هستند، اما عملکردهای اضافی مانند برق پشتیبان در هنگام خرابی شبکه را دارند.

  • سیستم خورشیدی خارج از شبکه:

سیستم‌های خورشیدی خارج از شبکه مستقل از شبکه کار می‌کنند. از آن‌جایی که هیچ شبکه‌ای برای برگشتن به آن وجود ندارد، یک باتری بزرگ برای تامین انرژی مورد نیاز خانه در برای 365 روز در سال نیاز دارد – حتی در زمستان و یا هوای ابری به مدت طولانی. این سیستم خورشیدی، گران ترین نوع سیستم است. پس می بینید که انتخاب نوع صحیح پنل خورشیدی اهمیت زیادی دارد.

 

بیشتر بخوانید: « انواع تجهیزات نصب پنل خورشیدی را بشناسید »

مراحل نصب پنل خورشیدی خانگی

حالا که با مقدمات کار آشنا شدید، نوبت به این‌که می‌رسد که مراحل نصب پنل خورشیدی را آموزش ببینید. هر کدام از این مراحل باید با دقت انجام شود تا انرژی خورشید به خوبی وارد زندگی‌تان شود!

مرحله 1. محل نصب پنل خورشیدی را علامت ‌گذاری کنید

در ابتدای آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی ، باید محل مناسب را جهت نصب پایه‌های پنل خورشیدی پیدا و علامت‌گذاری کنید. بهتر است که محل نصب محکم‌ترین قسمت سقف باشد تا به راحتی وزن پنل های خورشیدی را تحمل کند. فراموش نکنید که یکی از بهترین محل هایی که می‌توان برای نصب انتخاب کنید، محل عبور تیرهای فلزی سقفی است. چراکه این تیرها به راحتی وزن‌های سنگین را تحمل می‌کنند.

مرحله 2. اتصالات سقفی را نصب کنید

نصب اتصالات سقفی در مراحل نصب پنل خورشیدی

زمانی که محل مناسب را برای اتصالات یا محل تیرهای سقف مشخص کردید نصب را شروع کنید و ریل‌های نصب را در جایی که از قبل مشخص کردید متصل کنید. بسته به نوع سقفی که دارید این روند متفاوت خواهد بود.

فاصله‌گذاری و چیدمان در این مرحله اهمیت دارد. نبشی‌ها باید به گونه‌ای قرار بگیرد که با سوراخ های مورد نیاز برای نصب پنل خورشیدی هماهنگ باشد. فاصله بین سوراخ‌های نصب در برگه مشخصات پنل ذکر شده است. دقت کنید که باید نبشی‌ها به طور مساوی در تمام تیرهای سقف قرار بگیرند تا وزن به طور مناسب در محل نصب پخش شود.

مرحله 3. ریل ها را نصب کنید

به عنوان سومین مرحله از مراحل آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی ، باید ریل‌ها را با دقت نصب نمائید. با قرار دادن نبشی‌ها در جای خود، برای وصل کردن ریل‌ها آماده شوید. ریل های خود را روی زمین اندازه‌گیری کنید و برش دهید تا براده‌‌های فلزی روی سقف نداشته باشید.

فاصله ریل‌ها باید به گونه‌ای باشد که این فاصله با فاصله بین سوراخ‌های نصب در پشت قاب پنل خورشیدی مطابقت داشته باشد. هم‌چنین نبشی‌ها نیز باید با این فاصله تطبیق داشته باشند.

مرحله 4. پنل های خورشیدی را روی پشت بام قرار دهید

به یاد داشته باشید: اول ایمنی بعد کار! همان‌طور که برای جابه‌جایی پنل‌های خود روی سقف آماده می‌شوید، رویه‌های ایمنی را در نظر داشته باشید. مطمئن شوید که از تجهیزات محافظتی مناسب استفاده می کنید. می‌توانید پنل‌های خورشیدی خود را داخل یک پتو بپیچید تا هنگام جابجایی آنها از سطوح سخت محافظت کنید.

 

بیشتر بخوانید: « میزان برق تولیدی پنل خورشیدی چقدر است؟ »

مرحله 5. سیم کشی برق را انجام دهید

در مرحله ششم از مراحل آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی ، با برق و سیم‌کشی سر و کار دارید. در هنگام سیم‌کشی از اتصال‌دهنده‌هایی مانند MC4 استفاده می شود؛ زیرا این اتصال دهنده‌ها را می‌توان به انواع پنل‌های خورشیدی متصل کرد. این اتصالات به 2 صورت انجام می‌شود که عبارت هستند از:

  • اتصال سری

در این حالت، سیم مثبت (+) از یک ماژول به سیم منفی (–) یک ماژول دیگر متصل می‌شود. این نوع سیم‌کشی تطابق ولتاژ با بانک باتری را افزایش می‌دهد.

  • اتصال موازی

در این حالت اتصال مثبت به مثبت و منفی به منفی انجام می شود. این نوع ولتاژ سیم‌کشی در هر پنل ثابت می‌ماند.

مرحله 6. سیستم را به اینورتر خورشیدی وصل کنید

استفاده از اینورتر خورشیدی در نصب پنل خورشیدی خانگی

مرحله بعدی، اتصال سیستم به یک اینورتر خورشیدی است. سیم مثبت پنل خورشیدی به ترمینال مثبت اینورتر و سیم منفی به ترمینال منفی اینورتر اتصال پیدا می‌کند. سپس اینورتر خورشیدی برای تولید برق به باتری خورشیدی و ورودی شبکه متصل می‌شود.

مرحله 7. اینورتر خورشیدی و باتری خورشیدی را به هم وصل کنید

در این مرحله از آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی ، باید اینورتر خورشیدی را به باتری خورشیدی متصل نمائید.  قطب مثبت باتری به قطب مثبت اینورتر و قطب منفی باتری به قطب منفی اینورتر متصل می شود. باتری در سیستم خورشیدی خارج از شبکه برای ذخیره برق پشتیبان مورد نیاز است.

مرحله 8. اینورتر خورشیدی را به شبکه وصل کنید

مرحله بعدی، اتصال اینورتر به شبکه است. برای ایجاد این اتصال از دوشاخه معمولی برای اتصال به برد کلید برق اصلی استفاده می‌شود. یک سیم خروجی با برد الکتریکی وصل شده است که برق خانه را تامین می کند. به نظرتان مرحله آخر از مراحل نصب پنل خورشیدی برای خانه چیست؟! برای نصب درست اینورترهای خورشیدی، مقاله « نصب صحیح پنل و اینورتر خورشیدی » را مطالعه نمائید.

مرحله 9. اینورتر خورشیدی را راه اندازی کنید

اکنون که تمام سیم کشی‌ها و اتصالات برق انجام شد، زمان راه‌اندازی کلید اینورتر روی کلید اصلی خانه است. به یاد داشته باشید که قبل از اینجام هر کاری در این مرحله، باید برق جعبه فیوز را قطع کنید. بیشتر اینورترهای خورشیدی دارای صفحه نمایش دیجیتالی هستند تا آمار تولید و استفاده از واحد خورشیدی را به شما نشان دهند.

اینورتر، جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب قابل استفاده (AC) تبدیل می‌کند. پس از آن برق تولید شده از پنل‌های خورشیدی قابل استفاده است. مراحل نصب پنل خورشیدی برای خانه تمام شد. حالا نوبت این است که از انرژی پاک خورشیدی لذت ببرید!

آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی

دریافت مشاوره نصب پنل خورشیدی از ماناسازان

نکات مهم در مراحل نصب پنل خورشیدی برای خانه

 آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی هنوز کاملا به پایان نرسیده است! در ادامه به نکاتی اشاره می‌شود که در مراحل مختلف نصب پنل خورشیدی خانگی باید به آن‌ها توجه کنید.

  • نباید پنل های خورشیدی را بالاتر از بالاترین نقطه ملک نصب کنید.
  • نصب خورشیدی نباید بیش از 200 میلی متر از سطح سقف بالاتر بزند.
  • برای نصب پنل خورشیدی، باید طوری عمل کنید که تغییر ظاهر ساختمان به حداقل برسد.
  • معیارهای در نظر گرفته شده برای نصب پنل خورشیدی در ساختمان‌ها و خانه‌هایی که در مناطق با زیبایی طبیعی یا تاریخی قرار دارند، ممکن است کمی متفاوت باشد. به همین دلیل، همیشه بهتر است قبل از نصب پنل های خورشیدی، با مقامات تصمیم‌گیرنده محلی مشورت کنید
  • باید زاویه نصب پنل خورشیدی مناسبی را در نظر بگیرید.

فایل PDF مراحل نصب پنل خورشیدی خانگی

سخن آخر

آموزش نصب پنل خورشیدی برای خانه یا باغ دارای نکاتی است که مطالعه آن‌ها ساده است اما در عمل برای همه راحت نیست. متخصصین نصب پنل خورشیدی افرادی هستند که می‌توانند برای نصب پنل های خورشیدی مختلف به شما کمک کنند و با تجاربشان، یک سیستم خورشیدی استاندارد را راه‌اندازی کنند. برای نصب انواع پنل‌های خورشیدی می‌توانید از مشاوره و خدمات متخصصان نصب پنل خورشیدی شرکت نصب، تامین و اجاری برق خورشیدی ماناسازان بهره‌مند شوید.

هم‌چنین برای تهیه انواع پنل‌ خورشیدی و تجهیزات لازم برای راه‌اندازی سیستم‌های خورشیدی مانند باتری خورشیدی، اینورتر، شارژ کنترلر، باتری دیپ سایکل و انواع تجهیزات دیگر می‌توانید به فروشگاه ماناسازان مراجعه کنید و وسایل مورد نیاز سیستم خورشیدی‌تان را به صورت اینترنتی سفارش دهید.

3.2/5 - (16 امتیاز)
بازگشت به لیست

4 دیدگاه در “آموزش نصب پنل خورشیدی + PDF

  1. محمد علی . بابایی گفت:

    مطالب شما عالی بود و در ساخت یک پکیج انرژی خورشیدی به من خیلی کمک کرد

    1. مدیر گفت:

      ممنون از شما! باعث خوشحالیه

  2. فرهاد آخوندزاده گفت:

    باسلام وادب واحترام خواهشی دارم جزوه کامل با محاسبه کردن برای من ارسال کنید آخوندزاده هستم ازهمکاران شما شیراز16سال کارمیکنم مهندس مکانیک هستم سپاسگذارم

    1. مدیر گفت:

      سلام و عرض ادب. جزوه آموزشی نداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *