اخبار

افزایش ظرفیت تجدیدپذیرها در کشور، ظرفیت نصب شده به ۷۳۹ مگاوات رسید.

استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای اخیر با توجه به مزایای زیست محیطی و هزینه های کم آن رواج پیدا کرده و براساس تازه ترین آمار وزارت نیرو در زمینه وضعیت انرژی های تجدیدپذیر تا ابتدای تیرماه ظرفیت نصب شده نیروگاه های تجدیدپذیر به ۷۳۹ مگاوات رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان ، در سال های اخیر هزینه های بالای سوخت های فسیلی در کنار الودگی هایی که استفاده از این نوع از سوخت در محیط زیست به می گذاشت باعث شده است تا بسیاری از کشورهای جهان به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر حرکت کنند. در کشور ما نیز استفاده از این نوع از انرژی در سال های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است تا جایی که طی 2 سال گذشته بیش از 11 تولید تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر در کشور راه اندازی شد.

بنابراین گزارش، این خطوط شامل مراکز تولید توربین های بادی، صفحات خورشیدی و تمامی مواد اولیه و تامین و تجهیزات و قطعاتی است. براساس برآورد صورت گرفته با تکمیل 400 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت و تکمیل این واحدها سهم تجدیدپذیرها در چرخه تولید برق کشور به حدود 2 درصد می رسد که براساس برنامه ریزی صورت گرفته این روند ادامه پیدا خواهد کرد تا تکلیف پنج درصدی را که قانون برنامه ششم توسعه در این زمینه مشخص کرده عملیاتی شود.

این در حالی است که در حال حاضر 42 درصد ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور به واحدهای خورشیدی، 41 درصد مربوط به نیروگاه های بادی و حدود هشت درصد نیز مربوط به سایر نیروگاه های تجدیدپذیر است ولی برای بلندمدت حدود 50 درصد سهم نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی، 40 درصد بادی و 10 درصد نیز مربوط به سایر نیروگاه های واحدهای تجدیدپذیر خواهد بود.


حالا در آخرین بررسی های صورت گرفته از سوی وزارت نیرو در زمینه وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر ایران تا ابتدای تیرماه تاکنون سه ميليارد و 255 ميليون کيلووات ساعت از منابع تجديدپذير، انرژي توليد شده که اين ميزان توليد برق از محل انرژي‌هاي تجديدپذير توانسته از انتشار حدود دو ميليون و 246 هزار تن گاز گلخانه‌ای بکاهد.

بنابراین گزارش از تيرماه سال 1388 تا ابتدای خردادماه سال جاری، اين ميزان توليد انرژي‌هاي نو باعث شده 924 ميليون مترمکعب از مصرف سوخت‌هاي فسيلي در ایران که جزو عوامل اصلي آلايندگي هوا در کشور است، کاسته و بیش از 716 میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفه‌جویی شود.

هم‌اکنون 402 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو کشور به 739 مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون 112 نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و 35 نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.

براساس این گزارش، انرژی‌های تجدیدپذیر موجب اشتغال 43 هزار و 470 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایه‌گذاری غیردولتی در این بخش به بیش از 124 هزار میلیارد ریال رسیده است.

بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که 45 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، 40 درصد از نوع بادی، 12 درصد از نوع برق‌آبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارتی و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.

یادآور می شود: به طوری کلی با توجه به پتانسیل موجود در کشورمان حدود 90 درصد تامین برق از تجدیدپذیرها در ایران متعلق به نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و کمتر از 10 درصد آن متعلق به نیروگاه‌های زیست توده، آبی کوچک و سایر استعدادهای انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک است.

منبع خبر

به این مطلب امتیاز دهید
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *